Subsidie elektrische bakfiets voor ondernemers

Tegenwoordig raken de wegen steeds voller met auto’s en duurt het door de drukte in het verkeer steeds langer om van A naar B te komen. In het oogpunt van efficiënt met tijd omgaan, kan het soms aantrekkelijk zijn om een fiets aan te schaffen. Een ander voordeel van het hebben van een fiets, is dat het uiteraard gezonder is. Kortom: het hebben van een fiets brengt veel voordelen met zich mee. Kom in dit artikel meer te weten over de subsidie voor elektrische bakfietsen voor ondernemers.

Subsidie ontvangen voor een elektrische bakfiets: hoe zit dat?

De overheid stimuleert ondernemers om te fietsen. Om die reden heeft de overheid een aantal subsidieregelingen in het leven geroepen met betrekking tot de aanschaf van fietsen als ondernemer. Mocht u als ondernemer bijvoorbeeld een elektrische bakfiets willen kopen, kunt u in aanmerking komen voor de volgende fiscale regelingen:

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): met deze regeling kunt u 36% van de investeringskosten van de elektrische bakfiets aftrekken van uw winst. Hierdoor wordt uw fiscale winst verlaagd.
  • Versnelde Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL): met deze regeling kunt u 75% van het geïnvesteerde bedrag afschrijven op een tijdstip dat u zelf bepaalt. Ook hiermee verlaagt u uw fiscale winst en heeft u een belastingvoordeel.
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): tot slot is er ook nog de zogenoemde KIA-regeling. Via deze regeling kunt u 28% van het investeringsbedrag aftrekken van uw winst, als het investeringsbedrag tussen de € 2.801 en de € 69.765 ligt. Ook dit resulteert in een lagere fiscale winst en dus in belastingvoordeel.

subsidie elektrische bakfiets

De voorwaarden om deze subsidie te ontvangen

Wilt u als ondernemer graag bakfiets subsidie ontvangen? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de aanschafwaarde van de elektrische bakfiets minimaal € 4.000 exclusief btw bedragen, moet de fiets nieuw zijn en moet de elektrische bakfiets alleen voor zakelijk gebruik zijn. Ook moet de elektrisch aangedreven bakfiets een aanhangwagen, wisselaccu’s en een oplaadstation hebben. Wanneer de aanschaf van de elektrische bakfiets aan alle voorwaarden voldoet, kunt u gebruikmaken van de MIA, VAMIL en de KIA.

Neem contact op voor vragen over de subsidie voor elektrische bakfiets

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem contact op met onze accountants. Zij staan je graag te woord over de elektrische bakfiets subsidie.

Contactformulier