Bedrijfsovername advies

Een bedrijfsoverdracht is vaak een zeer grote beslissing met veel emotionele en zakelijke gevolgen. Een goede voorbereiding is vaak zeer rendabel. Het is daarom erg belangrijk dat alle zaken tot in de puntjes zijn geregeld. Dit vraagt een goede voorbereiding en dat kost veelal tijd. Dit heeft mede te maken met het feit dat naast financiële aspecten ook fiscale aspecten goed getoetst moeten worden. De juiste fiscale structuur kan veel problemen voorkomen en daarbij ook veel geld besparen. Onze fiscalisten zijn daarom nauw betrokken bij ieder overname traject dat we begeleiden en geven u een passen bedrijfsovername advies.

Waardebepaling

Nadat de keuze voor verkoop of gedeeltelijke verkoop is gemaakt, is het belangrijk om de waarde van uw onderneming te bepalen. Dit is niet gemakkelijk, omdat er vele scenario’s voor de toekomst geschetst kunnen worden. Wij hebben veel ervaring bij het waarderen van ondernemingen en helpen om een reëel beeld te schetsen van de waarde. Doordat we dit doen vanuit verschillende invalshoeken, krijgen we een zeer goed beeld van uw gehele onderneming.

In bijna alle gevallen zal een kopende partij ook adviseurs hebben aangetrokken die helpen bij de overname. Die zullen binnen de (on)redelijkheid proberen om de overnamesom zo laag mogelijk te houden. Dit soort trajecten maken de meeste ondernemers niet vaak mee in hun loopbaan. Daarom is het goed om bij de onderhandelingen te kunnen steunen op uw accountant die op de hoogte is van alle ins en outs van uw onderneming. Dit voorkomt verrassingen tijdens de gesprekken en draagt bij aan een hoger rendement.