fbpx

IT, webshop en internationale handel

Er is geen branche die een snellere ontwikkeling heeft meegemaakt dan de IT. De voorspellingen voor de online groei zijn praktisch allemaal gehaald of voorbij gestreefd door de nieuwe waarheid. Dagelijks staan nieuwe bedrijven op en worden nieuwe concepten uitgeprobeerd. De sector kenmerkt zich dan ook door een hoge mate van innovatie, al dan niet geholpen door subsidies. Naast de enorme groei heeft de sector ook te maken met een grote professionaliseringsslag. De consument legt de lat steeds hoger en de verwachtingen zijn niet altijd makkelijk waar te maken. 1 ding is zeker, als je bij wilt blijven moeten alle facetten van je bedrijfsvoering tot in de puntjes geregeld zijn.

De wereld van betaalsystemen en internationale handel

Alle ontwikkelingen in de IT gaan snel, dus ook die van het betalingsverkeer. Waar webshops 10 jaar geleden nog in kinderschoenen stonden, opereren ze nu op hoog niveau. Veelal met volledige koppelingen tussen de webshop, het voorraadsysteem, het betaalsysteem en de boekhouding. Daarnaast zie je bij veel IT-ondernemingen dat de afzetmarkt zich vaak tot ver over de landsgrenzen uitstrekt. Hierdoor kom je als bedrijf automatisch ook in aanraking met de wet- en regelgeving uit de betreffende landen. Denk bijvoorbeeld aan in- en uitvoerverplichtingen, btw-regelgeving en de regels rondom intracommunautaire leveringen. Mijn Accountant heeft veel ervaring op het gebied van grensoverschrijdende transacties. We zetten deze kennis graag in om onze klanten te helpen. Door alles vooraf goed te regelen, worden namelijk veel problemen in een later stadium voorkomen.

Wij zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de IT en komen graag in gesprek. Nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Neem dan vooral contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat wij bieden

Ons kantoor heeft een ideale combinatie ervaren accountants en jonge professionals. Deze samenstelling zorgt voor een dynamische omgeving waar de klant zich thuis voelt. Wij zijn zeer geïnteresseerd in IT-ondernemingen en vinden de bijbehorende dynamiek inspirerend. We bieden toegevoegde waarde door onze grote ervaring met betaalsystemen, webshopkoppelingen, financiële administraties en onze kennis van grensoverschrijdende transacties. Enkele zaken waar we u mee kunnen helpen:

  • Volledige financiële administratie
  • Loonadministratie
  • Buitenlandse BTW aangiften
  • Koppelingen tussen webshop en administratie
  • Kennis betaalsystemen: Mollie, Paypal, Transferwise, Ingenico
  • Kennis webshopkoppelingen: Magento2, Whoocommerce, en koppeling met Exact
  • Bankoppelingen
  • Mini One stop shop regeling, oftewel de MOSS regeling

Contact

Wilt u zich ook meer kunnen concentreren op uw kernactiviteiten? Dan bent u bij Mijn Accountant in Groningen op het juiste adres. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.