fbpx

Corona update: Ondernemers krijgen vergoeding voor 1,5-meter aanpassingen

Het coronavirus beïnvloedt momenteel niet alleen het dagelijks leven, maar ook de bedrijfsvoering. Zowel grote multinationals als zelfstandige ondernemers worden hierdoor geraakt. De overheid heeft maatregelen getroffen om de gevolgen hiervan te beperken. In de aankomende artikelen wordt verder ingegaan op de maatregelen die voor u als ondernemer van toepassing kunnen zijn. In dit artikel staat de subsidie voor aanpassingen voor de 1,5-meter samenleving centraal. 

Wat houdt deze subsidie in?

Veel ondernemers hebben aanpassingen moeten maken binnen hun onderneming om de 1,5-meter te kunnen waarborgen, tussen klanten onderling, maar ook tussen klanten en personeel. Vooral voor kleine bedrijven kunnen deze aanpassingen een flinke investering geweest zijn. De provincie Groningen komt nu met een vergoeding, waarbij je tot maximaal de helft van de kosten voor deze aanpassingen vergoed kunt krijgen.

Voor wie is dit bedoeld?

De tegemoetkoming wordt beschikbaar gesteld voor ondernemingen met minder dan 50 werknemers. De subsidie is vooral bedoeld voor de ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren, denk hierbij aan de detailhandel, vervoerssector, vrijetijdssector, en culturele instellingen.

Andere sectoren, vooral sectoren die juist meer omzet gegenereerd hebben tijdens de crisis, kunnen zich niet aanmelden voor de vergoeding. Denk hierbij aan webshops, tuincentra, supermarkten en bouwmarkten.

Hoe hoog is de vergoeding?

De minimale hoogte van de vergoeding is 500 euro, en de maximale hoogte is 2500 euro. Dit betekent dat de kosten voor de investering voor de ondernemer tussen de 1000 en de 5000 euro mogen zijn om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling.

Met deze vergoeding kunnen deze ondernemers bijvoorbeeld desinfectiepompen, nieuwe bewegwijzering, spatschermen, of een digitaal reserveringssysteem aanschaffen. Tot maximaal de helft van deze kosten kunnen vergoed worden.

Hoe kun je dit aanvragen?

Deze subsidieregeling wordt verstrekt door de gemeente Groningen, en uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De subsidieregeling is aan te vragen vanaf 1 juli 2020, en geldt met terugwerkende kracht voor gemaakte aanpassingen vanaf 15 maart 2020. Vanaf 1 juli zal het dus mogelijk zijn om een aanvraag in te dienen via de website van het SNN.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of bent u benieuwd hoe wij u hiermee kunnen helpen en ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

Bron: RTV Noord

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash