fbpx

Subsidiecontrole

Nederland kent veel mooie regels waarmee subsidie verkregen kan worden. Dit biedt de ondernemer vaak de mogelijkheid om risicovolle projecten uit te voeren en tot een succes te brengen. Subsidies kunnen dan ook een goede aanjager van de economie zijn. Naast de mogelijkheden biedt de subsidie ook verplichtingen met zich mee. Immers de besteding van de gelden moet verantwoord worden. Veelal dient deze verantwoording door een account te worden gedaan, zodat de onafhankelijkheid gegarandeerd wordt.

Een goed begin…

Mijn Accountant heeft veel ervaring met het uitvoeren van subsidies. Enerzijds zijn we actief bij het aanvragen van subsidies, maar tegelijkertijd zetten we onze diensten ook in voor subsidiecontroles. Bij een subsidiecontrole is het de bedoeling dat we vaststellen of de gerapporteerde kosten voldoen aan de eisen van de subsidievoorwaarden. Hierbij gaan we uiteraard zeer zorgvuldig te werk en samen met u proberen we zo goed mogelijk helder te maken waaraan de gelden zijn gespendeerd.

Een goed-begin-is-het-halve-werk geldt ook bij deze trajecten. Dit betekent dat het nuttig kan zijn om vooraf goed op het netvlies te hebben hoe u zorgt dat alle informatie voorhanden is. Dit lijkt een kleine stap, maar de ervaring leert dat veel informatie snel verloren gaat in het totaal. Dat is zonde en vaak onnodig. Mijn Accountant kan u helpen om de administratie van een project perfect bij te houden, waardoor de controle achteraf veelal beter en vollediger gedaan kan worden. Dit is overigens niet alleen nuttig, maar soms is een separate projectadministratie zelfs een eis van de subsidieverstrekker, inclusief tussentijdse rapportages en verantwoordingen. Kortom, zorgvuldigheid en volledigheid zijn 2 sleutelbegrippen voor een goede subsidiecontrole.