Even voorstellen: Petra Huisma

Wij vinden bij Mijn Accountant onze klanten ontzettend belangrijk en het persoonlijk contact. Het persoonlijk contact kan alleen hoog in het vaandel staan als onze collega’s daarvoor open staan en dat zelf ook daadwerkelijk belangrijk vinden. En dat doen ze! Onlangs hebben wij onze tweede collega voorgesteld. Deze week is Petra Huisma aan de beurt om mee kennis te maken.

Even voorstellen

Mijn naam is Petra Huisma en ik ben 29 jaar oud. Bij Mijn Accountant ben ik relatiebeheerder en dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het contact met klanten. Ik ben hun eerste aanspreekpunt voor alle vragen op het gebied van ondernemen!

Wat zijn dan de dagelijkse taken van een relatiebeheerder? Hier antwoord Petra het volgende op: ‘Ik hou mij bezig met het helpen van klanten met hun administratie en de inrichting ervan. Elk kwartaal houd ik ook de planning bij voor de btw aangiften en zorg dat alles wordt bijgewerkt en wordt verstuurd. Daarnaast doe ik reviewwerk van jaarrekeningen en aangiften en schuif ik aan bij de bespreking van de jaarrekening en andere zaken.’

Petra, doe je naast bovengenoemde taken nog meer binnen Mijn Accountant? ‘Zeker! Ik spreek mijn collega’s aan en houd mij nog bezig met een stukje automatisering en ict binnen de accountancy, een interessant en toekomstgericht onderwerp!’

Kennismaking met Mijn Accountant

Hoe ben je precies bij Mijn Accountant terecht gekomen?: ‘Ik ben in 2009 begonnen als werkstudent voor ongeveer 12-16 uur per week. Ik was net gestart met mijn opleiding Accountancy en kon hier meteen aan de slag.

Het werk bij Mijn Accountant is heel erg leuk, voornamelijk door het team. We hebben een gezellig en leuk team waar ruimte is voor serieuze gesprekken en humor. Daarnaast is er een open cultuur, waar ruimte is voor mogelijkheden en dit ook bespreekbaar is. Dat maakt dat het werken bij Mijn Accountant zorgt voor een gezonde werk-privé balans en dat vind ik ontzettend prettig’, aldus Petra.

Wist je dat… Mijn Accountant de leukste personeelsuitjes heeft? Uitjes die de revue zijn gepasseerd: bowlen, karten, pitch & put, speurtocht door de stad, DAF rijden, Solex rijden, Ranking your collegues, Western games en nog veel meer!

Geslaagde dag

Wij willen graag van Petra weten wanneer een dag voor haar geslaagd is: ‘Het mooie van werken in de accountancy is dat een dag nooit hetzelfde is. De ene dag zit ik een ochtend bij de klant voor het doornemen van de administratie, de andere dag ben ik bezig met het reviewen van jaarrekeningen of aangiften. Verder houd ik mij bezig met specifieke vraagstukken die klanten stellen, bijvoorbeeld overeenkomsten die opgesteld moeten worden in het kader van een financiering. Een dag is voor mij geslaagd als ik veel te doen heb en ook dingen echt af krijg!’

‘Onlangs heb ik een fotografie cursus afgerond en ben ik daar veel mee bezig. Wie weet heb ik mijn verborgen talent ontdekt!’

Hobby’s

Wanneer wij Petra vragen naar haar hobby’s komt ze met het volgende: ‘In het weekend is het tijd voor ontspanning, dit betekent afspreken met vrienden, even de stad in of tijd doorbrengen met mijn familie. Naast mijn werk sport ik in de sportschool, dit probeer ik twee keer per week te doen, maar dit lukt niet altijd. Verder ben ik sinds september lid van de Jongeren Commercieele Club (JCC), een netwerkclub voor jongeren in Groningen.’

Contact

Wilt u met meer informatie over Mijn Accountant of heeft u een vraagstuk aan bijvoorbeeld Petra? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.