EIA (energie)

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Wilt u gaan investeren in energiebesparende technieken of in duurzame energie? Dan heeft u wellicht recht op Energie-Investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op.

Het budget voor 2017 is € 166 miljoen. Vanuit dit budget wordt de fiscale aftrek gefinancierd. Fiscale aftrek is mogelijk voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren.

Welke investeringen zijn aftrekbaar?
De investeringen waar u EIA voor kunt aanvragen, zijn opgenomen in de Energielijst en Milieulijst 2017. Met de functie Zoeken kunt u hierin naar energiezuinige en milieuvriendelijke technieken met fiscaal voordeel zoeken.
 

U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes. Wilt u uw product geplaatst hebben op de Energielijst? Dat kan, ieder jaar wordt de Energielijst aangepast. Iedereen kan een voorstel indienen voor de eerstvolgende lijst. Voor de Energielijst 2017 kunt u geen voorstellen meer indienen.

Heeft u al een opdracht gegeven voor energiebesparende investeringen? Let er dan op dat u binnen drie maanden uw aanvraag indient bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De specialisten van Mijn Accountant adviseren u graag.